Бежанците трябва да решат до 15 ноември дали да отидат в държавни

...
Бежанците трябва да решат до 15 ноември дали да отидат в държавни
Коментари Харесай

Защо са недоволни украинците? България се грижи най-добре в целия ЕС

Бежанците би трябвало да решат до 15 ноември дали да отидат в държавни бази. Това са държавните хотели на ведомствата, там, където почиват всички български държавни чиновници и фамилиите им. Това заяви министърът на туризма Илин Димитров по БНТ. 

Ние ги местим от едни хотели в други. Да, има разнообразни категории,, някои не са пригодени за зимата, сега ги пригодяваме, слагаме печки и климатици където би трябвало, само че изискванията са повече от положителни.
-->
Дадохме период от 15 дни, с цел да не е шоково и да могат бежанците да решат дали желаят да се реалокират.В базите има има интернет, топла вода, отопление, увери Димитров. Има обаче прекалено много хора и прекалено много ползи и се получава игра на негоден телефон.

Бежанците и хотелиерите могат постоянно да се възползват и от националния ни портал, където на три езика могат да получат информация по какъв начин става самото пренасяне. Държавата се е погрижила и за това.

Държавата поема ангажимент да заплати на хотелиерите престоя на бежанците до 15 ноември. Оттам нататък хората могат да останат, в случай че решат да си заплащат или в случай че хотелиерите решат да заплащат разноските.

" България се грижи най-добре от целия Европейски Съюз за своите бежанци - платили сме най-вече средства и от ден първи те са настанени в хотели. Това е необикновен имидж пред Европа - взаимност и съпричастност, само че просто финансите ни свършиха ", изясни министърът.

По данни на финансовото министерство страната е отделила към 520 млн. лева за бежанците, като съответно министерството на туризма е платило 186 млн. лева Илин Димитров уточни, че тази сума ще нарасне до 220 млн. лева, като 95% от парите са от еворфондове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР